Wednesday, 26 October 2011

j0m share !

(jawab..jawab..nnt x psal2 dpat dosa!)


dlam 2 ary ni , cm2 aq wat kat bl0g aq . .j0m share nk ap yg da zyura da wat kat 
blog ni..?
yg paling ssah nk wat . ni ha
bnda kat bwah ni :

pening kepala hotak aq . fikir cm ne nk pdam bnda sial! ni . sbb aq nk letak ! bnda ni :


sbb nk ltak butt0n follow and dashboard. .
akhirnya tau gak cm ne nk wat .. haha. bg0s2 .
terbaek !!


k0rang nk tau x cm ne nk aktifkn perkataan 'assalamualaikum' ni , 
mksdny .cra nk wat biar kat semua entry ad. perkataan ni !!
nk tau x !! nnt aq ajarkn k!

bnda ni senang je kn nk wat ! semua org msti tau kan ! 

klo korang tngk kat blog aq . di setiap penghujung entry ad , ad 
bnda ni kan ! 
comel x . haha .nk p0n copy je . .
klo x kna lukis sndiri ! 


comel kn yg butt0n reply tu !!
haha . .ia hnya akan dpat dilihat 
bile k0rang k0men larh !
tpi sbb x de sape nk k0men entry aq. 
.s0, x dpat la tngk !!
s0 sad!!











Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Info : 7 Sebab Lelaki Gagal Menawan Hati Wanita

(ha jawab salam , jgan x jwab , karang x psal2 dpat dosa)

peace ! 
Intro Serius :
"Apa yang tak kena dengan korang nih haa ? Lupakan ! Lupakan sahaja jika faktor KACAK yang tidak korang miliki , kerana ianya tidaklah penting seperti yang korang sangkakan . Keikhlasan dan kesungguhan serta sikap menawan pada pertemuan pertama boleh mencairkan teman wanita korang untuk terus menerima korang dengan seadanya . Percayalah:)"

 Dekat sini nak share dekat korang ciket , 7 sebab kenapa para lelaki kini GAGAL untuk menawan hati  si wanita nehh ~ Jom kita terjahhh . Grr ^^

1. Suka Sangat Menunjuk-Nunjuk
Errr . Ser ah lelaki macam nih . Ingat bagus sangat kot ? Masa pertemuan untuk pertama kalinya , korang ni ... perghh . Berusaha bersungguh-sungguh tuh untuk memberitahu segala-galanya tentang diri korang . Contoh utama : Kononnya , korang ni ada banglo dekat Damansara Perdana tuu . Tak pun bagitahu yang korang bawa BMW X5 . Ecehh . Bangganya ye ? Tahu tak ? Tindakan  macam ni lah yang menyebabkan wanita pandang korang suka membanggai diri. Cukup sekadar memberitahu pekerjaan korang and biar lah wanita yang judge berapa banyak harta yang korang ada ok?

2. Terlalu Banyak Menyentuh
Iya ~ Memang tak dapat dinafikan lagi , wanita memang suka disentuh tetapi awas ! Lihat dulu keadaannya . Sentuhan pada wanita hanya perlu bila korang dapat melihat isyarat yang 'dia suka korang' . Selagi dia masih ragu-ragu and kerap menjauhkan jarak korang dengan dia jangan sesekali korang bertindak melulu yea ! (Peringatah : Aksi sentuh menyentuh ni , haram di sisi Islam ok ? So , kalau nak sentuh ke hape , kahwin dulu . kehekh < walaupun banyakk couple sekarang yang dah tak kisah dengan benda nih semua> aiyoo )...

3. Kurang Sikap Lelaki Budiman
Cuba tanya mana-mana wanita siapa yang tak suka lelaki budiman atau dikenali sebagai 'gentleman ' nih kan . Lisa Surihani pun suka . Lady Gaga , lagi lah suka . haha.. Yang membuka pintu kereta , yang menarik kerusi untuk pasangan , yang membawa sekuntum bunga merah masa jumpa (alahaii.. romantiknyaa.) , yang sering mengucapkan kata sayanggg , yang menuangkan air minuman untuk si dia .. Sikap begini lah yang amat disenangi oleh wanita kini . Kalau Zyura pun , kalau dapekk lelaki macam nih . Perghh . SUMPAH , tak kan lepas ooo . kihkih :*

4. Langsung Tak Bersopan-Santun
Eiyy. Korang jangan ingat bersopan santun hanya untuk 'wanita' je ehh . Lelaki pun perlu bersikap sedemikian ! Sikap kasar dan kurang budi bahasa membuatkan wanita meluat dengan korang ni . Selalunya , ia datang secara asli mengikut gaya hidup dan status sosial korang tetapi , kalau korang selalu sangat ditolak wanita , korang seharusnya menukar cara dan gaya korang kerana sikap sopan-santun memang dah ada dalam diri . Cuma perlu dipraktikkan lagi :)

5. Kurang Sangat Puji-Memuji
Yes ! Memang wanita sukakan pujian and kalau korang lihat dia tersipu-sipu malu kan , maksudnya taktik korang tuh memang sudah mengena ! " Baju you pakai cantik hari ni" ; "Senyuman you memang manis" ; "I suka bila you ketawa" ; "You have a beautiful smile in a world" ! Katakanlah apa sahaja asalkan pujian itu berpijak di bumi yang nyata .. Janganlah pulak puji sampai GILA-GILA HIPERBOLA tuu .. Kaarangg penampor yang korang dapekk . ehhee. Dan dalam sekali pertemuan tu , hanya perlu SEKALI sahaja pujian , kalau terlalu kerap , nanti jadi hipokrit pulak . kehkeh~ 

6. Berperangai Kalut dan Gelojoh
Korang nakkan dia , tapi tak sabar and gelojoh . Macam Mr.Bean je .HAHA . Ok . Misalnya korang ni jenis suka sangat memaksa-maksa dia sukakan korang  ataupun menarik tangan dia untuk bercerita dengan korang atau memaksa dia bersalam dengan korang , sedangkan dia belum buat keputusan ke atas korang . Bersikap lebih tenang dan tidak terlau terburu-buru lebih banyak membantu . So , fikir-fikirkan lah ye ? :)

7. Penampilan itu Penting
Aspek inilah yang mungkin korang abaikan . Tahukah korang bahawasanya wanita ni lebih sukakan lelaki yang pandai menjaga imej dan penampilan seperti tubuh yang dijaga bersih , bau wangian , kemas , dan berpakaian sesuai mengikut acara . Kalau lelaki ni memakai pakaian yang salah di upacara yang salah , wanita memang berpaling daripada melihat korang . Say "BYE-BYE" je lah . hehe . Akan tetapi , bagi lelaki yang memiliki sendikit jambang tidaklah salah kerana ada wanita yang sukakannya :)


s0 , tu je la yg dpat zYura share ngan korang ea , yg laki tu ubah la sikap ea . 





Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Monday, 24 October 2011

sedih + happy + geram =

.Assalamualaikum.^^ . 


hye semua . .ary ni ary isnin kan ? haha. aq p0nteng sk00l ! first time k0wt ! 
tpi b0ring gak kl0 cuti sk00l kn ? ?  


aq ad cite skit t0k kngsi ngan k0rang nih ! 
sedih k0wt  ! ! 


k0rang msti penah rse b'cinta kn . .klo x penah tu wat-2 cm penah suda larh ea  ! !


20.11.2011
Khamis 
pk0l bpe ea ? ?  x ingat la pulak. s0ry  ! !  tpi malam larh . 


SEDIH ? np ? Np aq ckap cm tu pulak ea ? harg  ! ok aq cite . Hari yg paling menyedihkan
bgi ku . aq hmpir 'PUTUS' ngan mamat tu . I mean Aizat la ?


Klo k0rang couple msti la , ad yg maj0k kn ? ala maj0k p0n bkanny sbb pe . saje nk mnja ngan k0rang pnya BF kn ?? bt0l x ? 
aq un cm tu gak la . saje je , maj0k gn dy . 


aq maj0k sbb  ? ?  haha that's mt secret k .hehe 
pas tu dy cll aq 6x . aq x angkat p0n. haha . wat bodo je !
tpi kali yg ke-7 tu , aq angkat la, nk tau dy ckap pe ! 


'hello!'
aq diam je , mlas nk ckap pape 
'hello!'
still silent 
'ala maj0k pulak da. Ee , jgan la majok!'
then , aq tr0s ttp , 


Pas tu dy da x k0l da , lima mnt lpas tu , aq dpat msj dri dy . 


' ko nk pt0s ngan aq ke ? klo nk pt0s aq ok je ! aq x ske klo org mainkn perasaan aq. klo x ske kat aq ckap je la. pe yg ssah ny ! '


arrgghhh  ! ! 
lpas bce msj dy , ya allah , sedih gile aq , smpi aty dy mntx pt0s ngan aq . sedih + geram  . sedih koz dy mntx pt0s. geram sbb dy panggil aq 'ko' .dy x pnh panggil aq 'ko' . dy selalu pnggil aq _ _ _ _ ? ?  secret k . .


Then aq blas , aq eg0 , tpi x kn ngan dy p0n aq nk eg0 kowt . 


'ko nk pt0s ? klo nk pt0s aq p0n x kesah ! tpi t0k pengetahuan k0 .aq syg dan ske kat k0 s0rang je . aq x nk ske kat sesape da. selaen k0 . '


ha ?  amik k0 . aq pulak pnggil kaw 'ko' !


Then dy blas :


'aq ik0t ko , klo ko nk ptos aq ikot je ! '


Time tu aq sedih gile tau x , ,


'x de , aq ik0t k0 , aq nk ik0t keputusan k0 ! '


ijat blas : 


'0k , kte x yah pt0s , syg x snggup kehilangn bby' 


ye!ye!ye . dy pnggil aq bby balik ..sye suka! sya suka . 


now ! kitaorg couple balek !! 



ye ! idup aq x kan sunyi  , dngn ad ny k0 !! 

L0ve you syg !! 









Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Monday, 17 October 2011

Tips : 10 Cara Ucap 'I LOVE YOU'

Heloww koranngg ! Hyee . hehe.

Ehh , amboih . amboih . kalau pasal CINTA-CINTA ni , cepat je korang erkk.

Huhu.. BEST ke , BERCINTA ?? korang pernah bercinta ke ? Bercinta dengan siapa ? Nak tahu jugakk . hehe . Tak lah . gurau je . Minah kepo betul ! haha .
Bagi siapa yang sedang bercinta tu , kalau korang nak tengok tips2 yang zYura tulis kan ini . Hayati lah yer. 

, zYura akan teruskan  dengan tips-tips mengenai cinta . zYura tahu , ada jugak yang tak berapa minat pasal benda ni semua kan ? Saja suka-suka je zYura buat benda ni . Kalau korang tak suka . tak payah ler baca erk ^^

Melalui pembacaan zYura , zYura nak share sedikit lah dekat korang , 
10 Cara Nak Ucap " I LOVE YOU" ..


:51: Album GambarBeli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? Cuba lah ^^ Lyssa pun ada buat satu ALBUM CINTA.
hehehe ^_^ . Tapi , my boyfie tak tahu , kalau dia tahu , mesti dia terharu. ohokk . Saja tak nak bagitawu . suprisee ! 
:h:


:60: Sekumtum Bunga
Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga diatas meja GF korg pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok tahap gaban la bila tengok bunga ada di atas meja dy  . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri . hehe :h:

:54: Message Puzzle
Ini menarik untuk dipraktikkan . Tapi , zYura tah pham sngt la psal ni . hehe . wat2 tau da la  . . hehe .Korang buat sebaris ayat cinta.. Kemudian potong kan nya , menjadi puzzle.. Berikan pada si dia untuk mencantumkannya. For sure korang takkan menyesal punya bila lihat reaksinya menyelesaikan puzzle tu. Wah , romantiknya ! :h:


:47: Puisi Romantik
Luahkan cinta korang tu melalui puisi atau madah ciptaan korang sendiri dan berikan kepadanya. Lebih baik lagi korang semburkan lah minyak wangi kesukaannya di atas kertas itu . Cara ini akan mengingatkan si dia pada kamu sentiasa. :h:


:33: Love List
Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang . 


:27: Gambar Terbaik
Korang tengok balik gambar-gambar yang korang pernah 'snap' dengan si dia.. then korang carilah gambar yang cantik dan ada kenangan manis . orang Framekan gambar tersebut , dan hadiahkan kepada nya! Pasti si dia suka dan tersenyum melihatnya ! Try lah .hee~~ :h:


:108: Hadiah Buatan Sendiri
Bagi yang ada kelebihan menjahit , bolehlah korang gunakan kelebihan yang korang ada . Korang buatlah skaf untuk si dia .Tak pun , korang beli sapu tangan ke , jahit nama korang dengan si dia . Dan hadiahkan lah kepada nya . zYura jamin , pasti dia suka melihatnya . Dan kepada orang lain yang tak tahu menjahit , korang boleh jugak buat kad sendiri yang cantik dan menarik . mesti si dia kagum dengan kamu . Dalam kad itu , boleh lah korang luahkan perasaan cinta kepada si dia . Wahh !  :h:


:81: Kongsi Rahsia
Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya!
  


:74: CD Lagu kegemarannya
Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :) :h:


:64: Menonton Wayang
Hehe , biarpun korang bercinta, namun ada jugak citara korang dengan si dia yang berbeza kan ? Apa kata , korang korban kan sedikit , untuk menonton movie kegemarannnya , biarpun korang berkorban , dari situ , si dia akan lebih sayang korang dan mengetahui ,bahawa korang benar-benar mencintainya. dan si dia yakin yang korang boleh mengikut ke mana saja kerana cinta korang tu. Dan lagi satu , bila dah tengok wayang tuh , jangan dibuang pulak tiket wayang tu . kumpul dan simpanalah . satu hari nnti , korang tunjukkan yang korang masih simpan lagi tiket-tiket wayang tu sbg kenangan korang dengan si dia ^^ :h:

# ni semua tips2 t0k pelajar yg cinta monyet la  . .cm zYura la gak . hehe #

Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Saturday, 15 October 2011

s0ry cyg ku ? ? >juz frend ya< >girl 0k ! ! < s0ry beb

                                        Hyep !


              aq nk mntx maap la kat k0. .s0ry sngt2. *_*


           aq tau ni slah aq. : '( . tl0ng la maAF kn aq


aq cme manusia biasa la . dn manusia ni x lari dri wat kesilapan.. :<




   aq tau k0  mrah aq tweet ngan Bf  k0


 s0ry la. .dy tweet aq dulu. aq p0n reply je la. .


   s0ry ea. .jgn la k0 mrah kat aq agy . . :((


                         tl0ng la . aq x nk kte gad0


                         aq sedih klo kte gad0 . .


                     s0ry k my frend. forgive me pleszz. .  :'(


.                                                       
                                                                                                         # Zyura #  :'((
Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Saturday, 17 September 2011

L0ve my friend very much ..

                                                    Aku sayang  kawan2 aku. .hahaha. .
                                  tpi bknnye semua yg aku sayang. .ad la 2/3 org yg aku bnci. .hahah
                                           klo nk tau sape yg aku bnci. .tngk la gmbr kat bwh nie

                                nie kitaorg punya group. . 
                 dlm group kitaorg. .sape yg x de. .IFFAH kan. 
                     hahahaha . that's mean aku bnci kat iffah. . 
                         bknnye bnci sngt pon. .bnci skt2 je
                  sbb bdax tu gedix sngt. .korang nk tau x sbb ap
               dlm gmbr ni x de gmbr iffah. . bknnye iffah yg snap pon

                               x de gmbr iffah sbb. . piah x nk snap gmbr iffah. .hahah
                              sian iffah. ..tpi walau pape pon. .aku still syg semua kwn2 aku
                              termasuk la iffah . .hehehe. .kekadang je bnci ngan perangai 
                               iffah tu. .mnusia mmg la. x lari dari kesilapan termasuk la aku. .
                                               hhehe

                                 L0VE MY CUTE FRIENDS  ♥


                     
                                                         MY BFF 


                                                      


                                            L0VE YOU ALL FOREVER 


Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

awk , awk , awkk. .akan hilang dri ingatanku selamanya

Kau hadir dlm hidup ku tanpa diundang
dan kau pergi tanpa disroh.


     Kenapa lah aku kena jumpa kau. .kau hanya buat hidup aku lebih menderita. .
da nasib aku dpt jumpa ko di rumah saudara aku. . first time aku tngok ko. .
aku mmg ad rse ske kat ko. . x sangka ko pon ske kat aku gak. .time tu aku happy
sangat. .dlm mse yg sma aku mlu gak sbb ko asik usha2 aku je. . yg adik aku tu pulak
asik nk kecoh. .smpi semua org ad kat situ blh tau . ..arrrggggg !! segan gile .  time tu
x tau mne nk sorok muka aku
     Aku pon lari la keluar. pegi kat kete. alasan nye sbb nk amik something kat kete. .
tpi ko still gak usha2 aku. .haha. .segan gile aku. .pas tu . .ko lepak kat luar ngan along and Udin.
aku nk keluar blk kat kete nk amik fon charger akk aku. .aku x nk ikut pintu dpn.. sbb korang
lepak dpn. itu x kan aku nk lalu kan situ kot. .aku pon ap lagi pegi la dapur tok ikut pintu belakang
tpi syg selipar aku kat dpn. .nk x nk aku kena la sroh abg aku amik selipar aku. .yg abg aku ni pon
sorang bangang . aku sroh dia. .yg dia nk sroh mamat tu pulak yg amik kan. .dasar siot tol la. . tpi
syukur mamat tu wat bodo je. .haha. lega aku. .
     Lepas aku da amik charger akk aku . aku nk msok umah blk nk bgi kat akk aku. .aarrggggg !!!
time tu mamat tu tegur aku dye kata " hai awk, ,hai awex. .awk,,,awk,,oo0 awk sini jap ". .aku wat
bodo je . segan siot. .
     Da la time tu Udin ngan along ad. .sumpah. .segan gila time tu. .tpi syukur la,sbb time adk aku x de
klo adk aku ad mst kecoh punya la. .yg akak aku pulak pegi bgi no tel aku . so. malam, tu lps aku blk
umah, aku msj la ngan dia. .hahaha. .mmg bez. smpi lewat malam msj ngan dia. .
     Tpi skrg ni aku da x msj ngan dia da. .sbb semakin ary semakin bnci aku kat mamat tu. . dia ingat
dia letak DP dia gmbr ngan pompuan lain. .aku nk jles. ee x de mkna nye aku nk jles la. .lagipon
mamat tu mmg gtl. .x dpt aku... nk try akak aku pulak. ish3. mmg x ptot..dlu mmg aku ad perasaan ngan
dia tpi skrg nk perasaan tu dah hilang ntah ke mna. .perasaan tu skrg ad kat seseorang. .yg tlh berterus-terang
yg dia ske kat aku. .hahahaa. .


   


 Kepada siapa yg kenal ngan mmt yg aku mksdkan tu. .bgos la
tpi kepada siapa yg x knl tu. .wat2 cam knl da la ea


Da bnce l0m Entry Zyura . Best x ? ? kl0 nk tau lagy . F0ll0w larh Zyura ea . ! k . Bye-2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I LOVE BLOG ZYURA SECRET